Tuina-massage maakt samen met Acupunctuur, Chinese kruiden en Qigong deel uit van de Traditioneel Chinese Geneeswijze.
In China wordt het al meer dan 2000 jaar beoefend.
De naam Tuina is opgebouwd uit twee karakters, waarbij “Tui” duwen betekent en “Na” staat voor grijpen (je spreekt het uit als Twie na). Tegenwoordig heeft bijna elk Chinees ziekenhuis een eigen Tuina-afdeling; pas de laatste jaren begint het ook in het Westen door te dringen.

Tuina werkt niet alleen in op de spieren en gewrichten, maar ook op een dieper niveau, omdat het de doorstroming van de vitale levensenergie bevordert.
Deze levensenergie, ook wel Qi genoemd, stroomt door de meridianen (kanalen) in het lichaam.
Bij Tuina werk je juist op deze meridianen en de specifieke punten die hiermee verbonden zijn om de Qi te beïnvloeden. Dit doe je door allerlei technieken te gebruiken, zoals druk uitoefenen, en door bepaalde grepen uit te voeren.
Bij Tuina gaat het dus om het herstellen van de balans van Qi in je lichaam. Het lichaam krijgt hierdoor de kans zichzelf te helen. Tuina wordt ook toegepast voor het voorkomen van klachten.

Tuina verbetert de gezondheid van de lichaamsstructuur en het bewegingsapparaat.
De behandeling heeft een goede invloed op het zenuwstelsel: pijn wordt bestreden en het zorgt ervoor dat het bewegingsapparaat weer normaal functioneert.
De weerstand van het lichaam wordt aanzienlijk verbeterd en gifstoffen worden door de behandeling sneller uit het lichaam afgevoerd.

Tuina werkt dan ook erg goed bij bijvoorbeeld migraine, ischias en andere vormen van chronische pijn.
En ook bij klachten die samenhangen met spier- en skeletproblemen, en bij chronische stress die zich uit in onder andere spijsverteringsklachten en ademproblemen.

Een Tuina-behandeling heeft effect op het hele lichaam en heeft een ontspannende werking. Ik gebruik in een behandeling altijd een combinatie van Tuina, Chi Nei Tsang en Acupunctuur. Juist deze combinatie versterkt elkaar en werkt bijzonder helend.


Informeer via deze link naar de mogelijkheden en kosten van deze krachtige combinatie.